Lussebullar

Receptet gäller för 35 st

2 pkt saffran à 0,5 g
50 g jäst
Normalsaltat 82%
5 dl Arla® mjölk
100 g SmörStandardmjölk
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
Kesella® kvarg 10%
1½ dl strösocker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
russin
1 ägg

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 225°.

Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Lämna ett svar