Gravad lax med ägghalvor med rom

Ägghalvor som både är vackra och mumsiga toppade med majonnäs, röd rom, räkor och gräslök. Lägg den gravade laxen på ett fint fat, piffa gravlaxsåsen med färsk dill. Två bufférätter som bara måste finnas på julbordet.

Räcker till cirka 8 portioner

För äggen
8 ägg
1/2 ask, färsk gräslök (à 20 g)
1/2 burk räkor i lake (à 460 g)
1 dl majonnäs
75 g röd caviarmix

För laxen
1 citron
1 burk gravlaxsås (à 200 g)
1/2 ask, färsk dill (à 20 g)
2 förp, skivad gravad lax (à 180 g)

Gör så här:

  • Ägghalvor: Lägg äggen i kokande vatten och låt äggen koka 9 minuter. Spola dem kalla.
  • Låt räkorna rinna av och hacka gräslöken.
  • Skala äggen och dela dessa på mitten.
  • Toppa ägghalvorna med majonnäs, caviar, räkor & gräslök.
  • För laxen: Ta och skär citronen i klyftor. Hacka dillen och blanda ihop med såsen.
  • Lägg upp laxen, skiva för skiva, på ett fat och servera med gravlaxsåsen och citronklyftor. Dekorera gärna med lite färsk dill.